Wil je meer informatie over Septemberkunst editie 2024 of kun je eventueel expositieruimte aanbieden? Neem dan contact op met Koos van der Hulst: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Na een ietwat verregend eerste weekend, waarin ondanks het slechte weer toch een mooi aantal bezoekers de Septemberkunstroute hebben bezocht, hopen we dit weekend op wat meer zonneschijn.

Weet je nog niet precies welke adressen je wilt gaan bezoeken, dan biedt de Koppelkerk in Bredevoort uitkomst, hier zijn van iedere deelnemer één of meerdere werken te zien.

 f82d6474 7064 459a b5e3 a5fdf4d2b7e3 Image47

Op deze website kun je onder het kopje Kunstenaars ook een aantal kunstwerken bekijken, klik je op het expoadres dan krijg je meteen de route in Google te zien. De deelnemers hebben er veel tijd en creativiteit in gestoken en verheugen zich over jullie komst.

Veel plezier tijdens de Septemberkunstroute


Stichting Art Aalten, Platform Beeldende Kunst Aalten, Bredevoort, Dinxperlo is op 17 maart 2009 opgericht. Het doel van de stichting is het bevorderen van een actief kunstklimaat in de gemeente Aalten door het initiëren en stimuleren van activiteiten op het terrein van de beeldende kunst.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:

  • Het organiseren van een tweejaarlijkse kunstroute onder de naam ‘Septemberkunst’.
  • Te fungeren als platform voor in de gemeente Aalten wonende en werkende kunstenaars.
  • Kunst toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

 

Septemberkunst, twee weekenden kunst kijken

Septemberkunst wordt iedere twee jaar in de laatste twee weekenden van september georganiseerd in de gemeente Aalten (Aalten, Bredevoort, Dinxperlo en Suderwick).

Septemberkunst heeft zes succesvolle edities achter de rug in 2009, 2011, 2013, 2015, 2017 en 2019. De laatste twee edities in samenwerking met de stad Bocholt.

Septemberkunst biedt professionele kunstenaars en gevorderde amateurs – die in Aalten wonen of werken of een bijzondere binding hebben met de gemeente Aalten – de gelegenheid individueel of in groepsverband hun werk te exposeren in eigen ateliers en zich daartoe lenende gebouwen.

Stichting Art Aalten verzorgt de organisatie en biedt PR-ondersteuning met als doel zoveel mogelijk bekendheid aan het evenement te geven en daarmee bezoekers te attenderen. Daarnaast biedt Art Aalten een gezamenlijke expositieruimte (Koppelkerk Bredevoort) waar per deelnemer twee werken tentoongesteld kunnen worden.

Septemberkunst zal aantrekkelijk moeten blijven voor zowel de deelnemers als ook het bezoekende publiek, daartoe zal er bij de aanmelding worden gelet op originaliteit en kwaliteit.

M.i.v. van 2019 wordt iedere aanmelding door een onafhankelijke ballotage jury getoetst, dit geldt zowel voor nieuwe aanmelders als ook voor deelnemers die al eerder hebben meegedaan.