Nieuwe deelnemers zullen worden benaderd via een advertentie in de lokale bladen in de gemeente Aalten of via social media. Daarnaast kan Art Aalten indien nodig ook kunstenaars van buiten deze gemeenten benaderen als gastdeelnemer. Deelnemers die de vorige editie (2022) hebben meegedaan, hebben per mail een uitnodigingsbrief inclusief een digitaal aanmeldformulier ontvangen waarin wordt uitgenodigd om zich aan te melden voor Septemberkunst.


Als je bericht van ons krijgt ter bevestiging van je deelname, vragen we je plm. 5 foto’s van hun werk op de sturen en in het kort een verhaal over jezelf en over je werk (maximaal 40 woorden). Deze beelden en tekst worden gebruikt t.b.v. de website en het routeboekje.
De afbeeldingen kunnen via WeTransfer worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Onderin deze pagina staat hoe dat moet.

Portfolio

Aanmelding betekent niet dat men automatisch op de deelnemerslijst komt te staan. Van iedere aanmelder, zowel vaste als nieuwe deelnemers, wordt gevraagd een portfolio van 5 afbeeldingen in te sturen. Deze portfolio dient digitaal ingediend te worden.

  • Download het formulier en vul het in met Acrobat.
  • De portfolio van 5 afbeeldingen kunnen via WeTransfer worden gestuurd. Onderin deze pagina staat hoe dat moet.

De kunstenaars die zijn toegelaten worden gevraagd om het definitieve inschrijfformulier dat wordt meegestuurd, retour te zenden het deelnamegeld over te maken op rekeningnummer NL33 RABO 0115 7350 11 t.n.v. Septemberkunst 2024.

Tips voor deelnemers:

  1. Eenheid in het werk laten zien
  2. Originaliteit/oorspronkelijkheid (geen kopie van andermans werk, persoonlijk handschrift)
  3. Ontwikkeling, recent werk (bijvoorbeeld verwijzen naar eigen website, Instagram o.i.d.)
  4. Kwaliteit/beeldend vermogen (vorm, kleur, contrast, compositie etc.)
  5. Vakmanschap (o.a. materiaalgebruik en materiaalbeheersing)
  6. Zeggingskracht/expressie (kunst kan inspireren, ontroeren, verwonderen, verbazen of ontregelen)

Er kunnen maximaal 80 deelnemers worden toegelaten.